RC Review: Kroniky Cartera Kanea - Hněv Bohů

by - listopadu 14, 2012

Název:  Hněv Bohů
Autor: Rick Riordan
Série: Kroniky Cartera Kanea
Díl: 2.
Počet stran: 352
Nakladatelství: Fragment
Vyšlo: 09/2012

Anotace:
Život Cartera Kanea a jeho sestry Sadie se převrátil naruby. Odhalili totiž tajemství své rodiny.Sourozencům Kaneovým koluje v žilách krev pradávných faraonů. Mimo to zdědili talent starých egyptských mágů. Paráda? Kdepak! Všechna ta zaklínadla, která se teprve učí ovládat, sotva stačí na to, aby se ubránili zákeřným protivníkům, nestvůrám, nebezpečným mágům a rozzlobeným egyptským bohům… Navíc se v kouzelné říši duatu pomalu probírá k životu ten nejhrozivější soupeř: had Apop, který chce nastolit věčnou vládu chaosu. Carter a Sadie musí najít tři části kouzelného svitku, který probudí boha slunce Rea, a objevit, kde se starý bůh vlastně ukrývá. Na záchranu světa zbývá jenom několik dní a čas se už začal odpočítávat…
Druhý díl trilogie úspěšného amerického spisovatele Ricka Riordana (autora Percyho Jacksona) navazuje na předchozí díl Kronika Cartera Kanea - Rudá pyramida.

*
Moje déváté setkání s Rickem Riordanem. Když sjem to počítala, skoro jsem nemhola uvěřit, že tohle je devátá knížka, kterou o něj čtu.
Rick opět dokázal, že ví co  dělá. I když nejsem moc fanoušek egyptské mytologie, ale Rick to umí vyložit tak, že to jednoho zaujme a je mu jedno jestli to má rád nebo ne.

Do konce světa zbývá 5 dnů, Sadie má zítra narozeniny a oni se musi vloupat do Brooklynského muzea, které má kromě normálního zabezpečení i magickou ochranu a ukrást přísně střený artefakt, který skrývá část Knihy Reovy.
Sourozenci Kaneovi vedou jedenadvacátý Brooklynský nom, kde mají několik učedníků a následují zakázané stezky bohů.
Carter  je posedlý heldáním Zii Rašídové.
Amos je na "dovolené" v Egyptě... jednomu se to špatně vzpamatovává, když byl hostitelem ďábelského boha.
Desjardins a jeho pravá ruka, ruský mág Vlad Mešnikov, se snaží Kaneovy, údajné zrádce, najít a předvést spravedlnosti.
Apop se probouzí, není to dobré, protože pak by svět zanikl v chaosu.
Navíc je tu celekem reálná možnost, že když Rea probudí, tak on nebude schopný boje, protože bůh odešel na odpočinek.
Jo, prostě takový normální týden sourozenců Kaneových... začínám být ráda za čtvrtletky z matiky a rodičovské schůzky...

Setkáváme se tu jak se starými známými, tak i s novými postavami.
Jednou z nich je i Walt, kluk, do který se Sadie dost líbí. Walt je sympaťák, ale nese si temné tajemství.
Další novou a zábavnou postavou je Bes trpasličí bůh, který přišel na požádání Bastet. Pomáhá sourozencům při jejich obtížném úkolu. Je prostě fajn mít s sebou boha.
Samozřejmě nemůžu zapomenout na Sadie a Cartera. Opět se střídají ve vyprávění a baví čtenáře každou stránku knížky. Sadie má konečně narozeniny. Už je z ní teenager. Ne, že by ji to nějak změnilo. Pořád je stejně potrhlá.
Carter je stejně milý kluk jako v prvním  dílu, stejný chytrolín, ale
i tak se na něm něco od předešlého dílu změnilo.



I když poslední dobou nečtu skoro vůbec YA knihy, Rick mě dokáže vždycky rozesmát, pobavit a zaujmout. Miluju jehon styl psaní i humor, který je originální a skvělý.
V jeho knihách nenajdete žádné chyby nebo nelogické věci. U něj svět mytologie a ten reálný fungují vedle sebe úplně bez problémů.
To co určitě stojí za zmínku je překlad, který je opravdu ale opravdu skvělý, jak jsme už zvyklí i z jiných Rickových knih.
I když na mě předešlý díl moc dojem neudělal, o tomhle to určitě neplatí. Čtení jsem si užívala od začátku do konce a fandila Carterovi a Sadie, aby uspěli.
Tentokrát 8/10 a těším se na další díl.

Děkuji moc nakladatelství Fragment za poskytnutí recenzního výtisku.

You May Also Like

0 komentářů