Mám přečteno: S. Kenyon - Zrozen z ohně

by - listopadu 07, 2012

Název: Zrozen z ohně
Orig. název: Born of fire
Autor: Sherrilyn Kenyon
Série: The League - Liga
Díl: 2.
Počet stran: 540
Nakladatelství: St Martin's Press
Vyšlo: v ČJ nevyšlo

Anotace:
 Ve vesmíru, kde zákony určují Assasini, žije každý ve strachu - s vyjímkou Syna. Narozen ze zakázaného skandálu, který kdysi otřásl dynastií, vždy věděl, jak přežít na krvežíznivých ulicích. Ale to bylo tenkrát a budoucnost je nyní...

Nebere žádné vězně…

Syn byl vychován jako hacker, dokud při práci neobjevil pravdu, která mohla ukončit jeho život.
Pokusil se zničit důkazy a od té doby je na útěku. Nyní je vyučený jako Assasin a nedovolí nikomu, aby mu vyhrožoval. Nikdy. Je temnotou, která spolkne všechny jeho nepřátele.

Nenechá nikoho utéct...

Shahara Dagan je nejlepším lovcem lidí v celém vesmíru. Slepě oddaná své rodině, nezastaví se před
ničím, aby je udržela v bezpečí. Je jednou z nejlepších vyškolených Seaxes a jediná ze své generace
přežila výcvik. Ale ani to jí nemůže připravit na střetnutí s jedním z nejnebezpečnějších uprchlíků.

Když se Syn znovu objeví na radaru, je jediná, která ho dokáže přivést k spravedlnosti. Nikdo jiný.
© Kerris
 


Když byla Shahara ještě dítě, její rodiče zemřeli a ona sama vychovala své tři sourozence, kteří se na ni ještě pořád spoléhají, když mají problémy. A tak se dostane k přijetí nabídky na C.I. Syna - vraha, zločince, hackera a násilníka žádaného živého či mrtvého.
Syna nikdo nedokáže najít. To si alespoň myslel, než mu do bytu vtrhla drobná lovkyně odměn Seax Shahara Dagan, shodou okolností  milovaná starší sestra jeho nejlepšího přítele, a pokusila se ho odevzdat úřadům.

I když ho Shahara minimálně dvakrát střelí a bojuje s ním, i tak ji Syn propustí zpátky do jejího života za podmínek, že mu už dá pokoj.
Jenže to nezáleží jen na ní a když dostane nabídku, kterou nelze kvůli její milované rodině odmítnout, vytáhne ho trikem z vězení a vydají se spolu na křížovou výpravu za důkazem tak mocným, že může zničit politický systém celé planety.

Celá knížka je od začátku až do konce napěchovaná akcí a napětím. I když je hodně dlouhá, přečetla jsem ji jedním dechem během snad sedmi hodin a nějaké drobné, protože jsem se nemohla odtrhnout do příběhu.
Často mívám problém z ženskými hrdinkami, a to někdy i od Sherrilyn, ale k Shahaře nemůžu snad nic vytkout, skvěle napsaný charakter, se kterým se život nemazlil.
To samé u Syna, to, že vyrůstal nejdřív s psychotickým otcem a pak sám na ulici jeho důvěřivosti a sociálním komunikačním schopnostem moc nepřidalo. Má jen několik přátel, kterých si velmi považuje a položil by za ně život.
Syn je mistr v přežití a Shahara má štěstí, že ho má při plnění jejich mise po boku, protože jinak by několikrát skončila ve vězení.

Knížku jsem četla znovu, nevím, kolikátý to už byl re-reading, ale já ji prostě miluju a nejsem si jistá, jestli dokážu být při jejím hodnocení objektivní. Každopádně ode mně si zaslouží 10/10.


Zamračila se. "Proč jsme tady?"

Povzdechl si, když se zastavil vedle ní a díval se na ni, jako kdyby byla zabedněná. "Říkal jsem ti, potřebujeme loď."

"Nemáme peníze na jízdné."

"Musíš se vždy chytat detailů?"

Popadla ho za ruku a zatáhla, aby se zastavil. "Hele, za poslední dva dny jsem porušila víc zákonů než za celý svůj život. Nejsem zločinec. Nemůžu dělat to, co děláš."


Pokud byste si chtěli knížku přečíst a víte, že to anglicky nezvládnete, můžete zkusit amatérský překlad na sherrilynkenyon.blog.cz .

You May Also Like

0 komentářů